Pohřebačský jarmark

yarmark_urbankova_breclav__10__impuls-435Opatovice nad Labem – V obci Opatovice nad Labem v místní části Pohřebačka zavádí tradici pořádání jarmarku lidových řemesel, vždy ve státní svátek na sv.Václava, tj. 28.září. Druhý ročník Pohřebačského jarmarku se uskuteční v pátek 28.září 2012 od 9 do 17 hodin v okolí hospody a házenkářského hřiště.

Velice zajímavý celodenní program připravují mimo jiné i opatovičtí rybáři. Máte zájem si vylovit rybu a nechat si ji na místě rovnou upravit na grilu? Není problém. Kdo zná seriál Chalupáři, má se na co těšit.

Od 10 hodin dopoledne vystoupí děti z opatovické mateřské a základní školy. Následovat je budou dětské folklorní soubory Perníček a Marcipánek, které fungují při Základní umělecké škole v Havlíčkově ul. v Pardubicích. V areálu budou připraveny i další akce pro děti i dospělé.

Na druhém podiu zahájí Pohřebačský jarmark od 9 hodin rocková hudební skupina Čtyřválec. Pokud jste příznivci country, můžete se také těšit na svoji oblíbenou hudbu. Příznivce dechovky přijede potěšit známá dechová kapela Pardubická šestka. Každý by si měl najít to své a o tom by jarmark přeci měl být.

V odpoledním programu vystoupí zpěváci Josef Vágner a Marcel Zmožek. Program vyvrcholí vystoupením zlaté slavice sedmdesátých let Nadi Urbánkové.

Výstavu o Záhadném opatovickém klášteru připravil na celý den v budově bývalého MNV Klub přátel historie Opatovic nad Labem a Pohřebačky. Výstavu drobného zvířectva u vchodu na hřiště pak zorganizuje Český svaz chovatelů.

Prezentovat se zde budou i 3 významné střední školy, které se věnují výuce řemesla: Střední uměleckoprůmyslová škola hudebních nástrojů a nábytku Hradec Králové (hnn.cz), Střední průmyslová škola kamenická a sochařská v Hořicích (spsks.cz) a Střední škola řemeslná Jaroměř (škola-jaromer.odnas.cz)

Autor: Michaela Suchá – regionální zprávy iRegiony Impuls