Chcete poznat IMPRO-BIZONY?

Bizoni555

B. I. Z. O. N. I. aneb Bydžovští Improvizátoři Z Opatovic Nadržení na Improvizaci, to je skupina mladých nadšenců ve věku od 18 do 25 let, kteří mají společnou vášeň pro improvizaci. Hrají improvizační zápasy a improvizační show. Kategorie určuje pravidla nebo omezení improvizací, které herci musí dodržovat. Zároveň herci improvizují na témata, která jim zvolí samotní diváci. Cílem je společně vytvářet kvalitní improvizaci, mít radost ze hry a také možnost improvizovat s různými týmy z různých měst.

Počátky improvizační skupiny BIZONI se datují do dubna roku 2010, první vystoupení se odehrálo v Opatovicích nad Labem v místním Společenském domě. Od té doby se vyřádili v několika městech jak v Čechách, tak na Moravě. Mnohokrát navštívili Prahu a utkali se s improvizačními týmy jako KLIKA, Just!Impro, KOPR nebo KIŠ. Brněnští BAFNI a BRIGÁDA jim zase ukázali, jak se hraje impro na Moravě a po jejich. Avšak nejčastějším spoluhráčem jsou Pardubičtí Paleťáci, s nimiž se několikrát utkali nejen na domovské půdě, ale i v Pardubicích, Vysokém Mýtě a Litomyšli.

BIZONy můžete potkat i na různých kulturních akcích. Zde nehrají jen tzv. improzápas, ale i improshow. Jsou pravidelným hostem festivalu Divadla evropských regionů v Hradci Králové. V roce 2012 vystupovali v Hradci Králové také na festivaluSheepfest. Téhož rokuse BIZONI ukázali na Gameconuv Mohelnici. Pro zpestření divadelního dění si zahráli i v Trutnově s pražským týmem OTISK. Zkrátka BIZONy můžete potkat za každým rohem a nejčastěji za tím východočeským.

Zuzana Wagnerová, hráčka improvizačního týmu BIZONI