Jan Přeučil a Eva Hrušková vystoupí dopoledne pro děti a odpoledne pro dospělé

Jan Přeučil se narodil v roce 1937 v Pardubicích. Pochází z rodiny, která se stala obětí politických procesů v 50. letech 20. století. Proto se musel vyučit jako dřevomodelář. Teprve poté měl šanci vystudovat gymnázium pro pracující a dokonce pokračovat na DAMU, kterou absolvoval v roce 1960. Stal se členem činohry Divadla Na zábradlí, kde vydržel neuvěřitelných 33 let. Od roku 1994 je na volné noze a hostuje v Hudebním divadle v Karlíně.

Jan Přeučil se nejvíce proslavil díky svým televizním a filmovým rolím, např. ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ, DRAHOUŠKU (1970), ZÍTRA VSTANU A OPAŘÍM SE ČAJEM (1977), JAK BÁSNÍCI PŘÍCHÁZEJÍ O ILUZE (1984), SMRT KRÁSNÝCH SRNCŮ (1986), NESMRTELNÁ TETA (1993), WATERLOO PO ČESKU (2002) atd. Zahrál si mimo jiné také ve známém televizním seriálu ARABELA (1979), i v jeho pokračování ARABELA SE VRACÍ (1990).

Kromě herectví se věnuje dabingu a dokonce i pedagogické činnosti (27 let učil na DAMU). Manželkou Jana Přeučila byla herečka Štěpánka Haničincová.

Jeho současnou manželkou je Eva Hrušková. Tato herečka, zpěvačka a scénáristka,  našla své životní poslání v divadle pro nejmladší. Před dětmi se Eva cítí ve svém živlu, hraje si s nimi, zpívá a povídá. Děti její představení milují, protože je neodsuzuje do role pasivních diváků, ale naopak je zatahuje do děje, bere si je na jeviště a provokuje ke spolupráci. Její představení jsou pro malé diváky ojedinělým zážitkem.
V roce 1969 ztvárnila nezapomenutelnou Popelku po boku Jiřího Štědroně.