Na Pohřebačské jarmarku několik let zpívá, teď ho i spoluorganizuje

Nathaniel Filip je opatovický rodák a český zpěvák tradičního popu a šansonu. Vystudoval obor Pedagogika volného času na střední pedagogické škole v Litomyšli, obor Andragogika na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze a Náboženskou výchovu na Univerzitě Hradec Králové. V současné době se věnuje studiu teologie a aplikovaní etiky.

Svou pěveckou kariéru zahájil ve slavném královéhradeckém chlapeckém sboru Boni Pueri, se kterým absolvoval desítky koncertů, včetně několika turné s Lucií Bílou. Při studiu střední školy, zaměřeném na sólový zpěv, vyhrál v celostátní soutěži Hudební festival středních a vyšších pedagogických škol v oboru muzikál, konané v roce 2005, první místo. Mezi lety 2007-2009 žil v Anglii, kde pracoval jako misionář a sociální pracovník.

  • Od roku 2012 vystupuje s vídeňským klavíristou Alexanderem Döme po celé České republice. Ke konci roku 2012 vydal své debutové CD s názvem My Way, jehož patronkou se stala zpěvačka Eva Pilarová.
  • Od roku 2013 každoročně vystupuje v jeho rodné obci na regionální slavnosti Pohřebačský jarmark, poslední dva roku se podílí i na jeho organizaci.
  • Od roku 2018 spolupracuje se Zuzanou Bubílkovou. V současné době připravuje společně s nadačním fondem Šťastná hvězda charitativní turné po českých a moravských městech.