Patronem 11. Pohřebačského jarmarku bude herec Miroslav Táborský

Je pro nás velkou ctí, že tento známý filmový a divadelní herec bude patronem letošního ročníku. S návštěvníky jarmarku se pozdraví v 10 hodin na pódiu na návsi. Pro nejmenší diváky bude na pódiu u zvoničky v 10:45 následovat loutkové představení divadla Anima Candida, kde je manželé Táborští vtáhnou do světa pohádek představením „Jak Jeníčka a Mařenku navštěvují pohádky“.

Miroslava Táborského zná řada z nás jako vynikajícího herce. Ztvárnil mnoho výrazných rolí ve filmech, seriálech a divadelních inscenacích. Věděli jste, že dětská a studijní léta prožil v pro nás nedalekém Hradci Králové? Vystudoval Gymnázium J. K. Tyla a Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové. Až poté absolvoval DAMU (Divadelní fakultu Akademie múzických umění) v Praze.

V roce 1999 získal španělskou Goyovu cenu v kategorii Objev roku za roli překladatele ve španělském filmu „Dívka mých snů“. Je laureátem ceny Alfréda Radoka za postavu Jindřicha v inscenaci „Konec masopustu“.

Jeho talent a schopnost přinést autentičnost do každé role ho učinily jedním z nejuznávanějších českých herců. Je také znám svou charakteristickou hlasovou modulací a velkým smyslem pro humor. Stal se také průvodcem mnoha dokumentárních televizních pořadů.

Se svojí manželkou Kateřinou a jinými divadelními nadšenci založili roku 1990 loutkové divadlo Anima Candida, které se letos představí u nás na 11. Pohřebačském jarmarku. Jejich představení jsou plná kouzel a fantazie. Jsou známá svými originálními loutkovými postavami a inovativním přístupem k divadelnímu umění. Děti se mají na co těšit.