Střezinský taneční orchestr, neboli STO Jazz Orchestra a Jan Vápeník

Zveme vás na koncert STO Jazz Orchestra. Tento orchestr byl založen v roce 2003 a od té doby se stal jedním z nejvýznamnějších hudebních těles v našem regionu. Na Pohřebačský jarmark přijede také zpěvák a herec hradeckého Klicperova divadla Jan Vápeník. Přijďte 28. září, bude to stát za to.

Střezinský taneční orchestr STO – HK byl založen v roce 2003. Kapelníkem je saxofonista Tomáš Antonín Mucha, který orchestr přivedl k životu za pomoci svého kamaráda a spoluhráče Mgr. Radka Škeříka. Za dobu působení prošlo kapelou přes 200 žáků Základní umělecké školy Střezina.
Orchestr odehrál stovky koncertů, několikrát bodoval v soutěži Jazzových a tanečních orchestrů, vystupoval v zahraničí (USA, Itálie, Polsko, Rakousko, Holandsko), kde sklízel velké úspěchy. Repertoár kapely tvoří především populární skladby ve swingových úpravách, ale i jazzové standardy, funky a rockové aranže, latinsko americké skladby a filmová hudba.
Jan Vápeník se narodil v červnu 1978 ve Zlíně. Herectví vystudoval na Vyšší odborné škole umění ve Zlíně, po studiích začínal profesionální hereckou dráhu v Západočeském divadle v Chebu. Od roku 2012 je členem souboru Klicperova divadla v Hradci Králové. Televizní diváci ho znají například ze seriálů Slunečná nebo ZOO. V současnosti mezi jeho nejvýraznější role patří Harýk ve „Zbabělcích“ nebo Laca v „Její pastorkyni“.